16.4.2013 13.50

Valtakunnallinen Eväät elämään -keräys käynnistyy

Fidan ja helluntaiseurakuntien yhteinen Eväät elämään -keräys käynnistyy valtakunnallisesti 19. huhtikuuta. Kiteellä keräystä suoritetaan Keski-Karjalan messuilla 20.-21. huhtikuuta sekä Kupiaisessa ja S-Marketissa 26.-27. huhtikuuta.

Intialainen perheenäiti Jonnala Rani kouluttaa naapureitaan viljelemään vihanneksia. Ranin perhe ei enää kärsi nälästä, sillä Fidan tuella aloitettu vihannespuutarha tuottaa hyvää satoa. Puhvelit ja kanat tuovat lisätuloja perheelle. (Kuva: Fida International)

Kehitysmaissa 17 000 lasta kuolee nälkään joka päivä. Joka neljäs lapsi maailmassa kärsii aliravitsemuksesta. Suurin syy lasten nälkään on perheiden köyhyys.

Fidan ja helluntaiseurakuntien yhteisen Eväät elämään -keräyksen tuotoilla Fida parantaa köyhien perheiden ruokaturvaa neljässä maassa. Nälkä voidaan voittaa tukemalla perheitä tuottamaan ruokaa paremmin.

LIPASKERÄÄJÄT LIIKKEELLÄ

Eväät elämään -kampanja jalkautuu kaduille huhtikuun viimeisellä viikolla, kun oranssiliiviset lipaskerääjät noin 120 helluntaiseurakunnasta keräävät varoja Fidan kehitysyhteistyöhön.

Keräyksen kohteena ovat Fidan pitkäaikaiset ruokaturvahankkeet Keniassa, Intiassa, Tansaniassa ja Pohjois-Koreassa. Projekteilla pyritään tuomaan kestävä ratkaisu nälkäongelmaan. Lisäksi osa keräystuotoista ohjataan humanitaariseen apuun, jotta katastrofien uhreja voidaan auttaa nopeasti.

Oranssiliiviset lipaskerääjät ovat liikkeellä 19. - 28.4. noin sadalla paikkakunnalla.

Tansanialaisen Matrida Johnin (7v.) perhe sai tukea maanviljelyyn Fidan kautta. Vielä pari vuotta sitten lapset menivät nukkumaan nälkäisinä. Nyt perheellä riittää ruokaa, sillä sadot ovat parantuneet. (Kuva: Fida International)

Lue lisää: www.eväätelämään.fi