14.5.2013 9.25

Veli Taivaallinen toistamiseen Kiteelle

Veli Taivaalliinen ja Avainmedia järjestävät jälleen Elävää vettä -kokouskierroksen Suomessa. Talvella 2011 Veli Taivaallinen vieraili ensimmäisen kerran Kiteellä. Tänä vuonna Kiteen helluntaiseurakunta sai etuoikeuden järjestää kierroksen ensimmäisen tilaisuuden. Elävää vettä on tarjolla la 25.5. klo 18 Kiteesalissa. Tilaisuudessa ovat mukana myös Rauno Jalavisto sekä Niilo Närhi. Tilaisuudessa kerätään rakkauden lahja Kiinan työlle.

Kiinalainen veli Yun eli ”Taivaallinen mies” on tullut tutuksi suomalaisille vierailujensa ja kirjojensa kautta. Kommunistisessa kotimaassaan hän oli johtohahmo maanalaisten kotiseurakuntaliikkeiden piirissä, joihin kuului jo 1990-luvulla ainakin 50 miljoonaa uskovaa.

Rohkeana Kristuksen todistajana veli Yun ei pitänyt kynttiläänsä vakan alla missään tilanteessa, vaan jo ensimmäisenä vuotenaan kristittynä hän johdatti tuhansia ihmisiä Jumalan luo. Tämä kertoo hänen poikkeuksellisesta apostolisesta armoituksestaan.

Tästä syystä hän joutui usein viranomaisten pidättämäksi ja kiduttamaksi. Joutuessaan taas kerran poliisien kynsiin hän tekeytyi mielipuoleksi kuten Daavid Abimelekin kohdatessaan ja huusi: ”Olen taivaallinen mies! En ole tästä maailmasta! Asun Evankeliumin kylässä! Ihmiset kutsuvat minua Aamutähdeksi! Isäni nimi on Ylenpalttinen Siunaus!”. Tästä juontuu nimi "Taivaallinen mies".

Kristuksen tähden hän istui Kiinan vankiloissa neljä pitempää jaksoa, yli kymmenen vuotta. Viimeisellä jaksolla hän istui huippuvarmassa vankilassa, jossa häntä kidutettiin ja hänen jalkansa lyötiin moukarilla toimintakyvyttömiksi. Silloin Jumalan sanansaattaja kehotti häntä pakenemaan. Uskon varassa hän alkoi kävellä, ja vankilan teräsportit aukenivat hänen edessään.

Paettuaan Kiinasta Yun sai turvapaikan Saksasta vuonna 2001 ja on siitä lähtien jatkanut julistustyötään sieltä käsin eri puolille maailmaa. Samalla hän on kertonut Kiinan vainotun seurakunnan tilanteesta samoin kuin Takaisin Jerusalemiin -lähetysnäystä. Se tarkoittaa, että kiinalaiset pyrkivät ”palauttamaan” evankeliumin takaisin lähtökohtaansa lähtemällä kohden Israelia ja evankelioimalla kaikki välillä olevat maat.

Lähetysnäkyä hän on pitänyt esillä Takaisin Jerusalemiin -konferensseissa, joita on pidetty vuodesta 2003 lähtien eri puolilla maailmaa, ja näky on jo alkanut toteutua.

Muiden Elävää vettä -tilaisuuksien paikat ja ajankohdat löydät Avainmedian sivuilta.