29.4.2014 13.35

Eväät elämään -keräys jälleen käynnissä

Toukokuussa Suomen katukuvassa näkyy oranssiliivisiä lipaskerääjiä. Reilun sadan helluntaiseurakunnan vapaaehtoiset keräävät varoja Fidan työhön Kambodzhan ja Nepalin lasten hyväksi.

Kambodzhan lapsia. Kuva: Markus Kujala

Aasian köyhimmissä maissa liian moni lapsi on vaarassa kuolla likaisen veden aiheuttamiin sairauksiin. Äärimmäisessä köyhyydessä elävät perheet joutuvat tekemään vaikeita ratkaisuja: lapsilla ja nuorilla on suuri riski joutua ihmiskauppiaiden käsiin.

Fidan ja helluntaiseurakuntien vuosittaisen Eväät elämään -keräyksen tuotoilla Fida tuo puhtaan veden, paremman terveyden ja turvallisen elinympäristön kymmenien tuhansien lasten ulottuville Kambodzhan ja Nepalin maaseuduilla. Molemmissa maissa taistellaan YK:n vuosituhattavoitteiden saavuttamisen puolesta. Kyläterveystyö vähentää lapsikuolemia ja ihmiskauppaa sekä parantaa lasten, odottavien äitien ja koko kylän terveyttä Aasian köyhimmissä maissa.

Työ on tuloksellista. Kambodzhassa tehdyn arvioinnin mukaan 175 kylässä oli kymmenen vuoden aikana tapahtunut kokonaisvaltainen muutos parempaan kyläkehitysohjelman myötä. Sairaudet, perheväkivalta ja ihmiskaupan uhka olivat vähentyneet, terveystieto lisääntynyt ja saatavilla oli puhdasta vettä ja parempaa ravintoa.

Lahjoituksilla on suuri vaikutus:

200 € Terveyskouluttaja yhdelle kylälle Kambodzhassa

40 € Puhdas juomavesi (vedensuodatin, koulutusta puhtaasta vedestä) yhdelle perheelle Kambodzhassa

10 € Terveystarkastus viidelle lapselle Nepalissa (lääkärintarkastus ja peruslääkkeet, kuten antibiootit)

Kiteellä eväitä elämään kerätään 8.-9.5. Voit osallistua keräykseen tai tutustua siihen lisää klikkaamalla alla olevaa Eväät elämään -logoa.