10.6.2014 12.00

Uskoa elämään juhannuskonferenssista

Helluntaiseurakuntien Juhannuskonferenssia juhlitaan Keuruulla 18.-22. kesäkuuta 2014 Uskoa Elämään -teeman merkeissä. Ison Kirjan koulutus- ja konferenssikeskus valmistautuu vastaanottamaan noin 30 000 juhlavierasta ympäri maata.

Uskoa Elämään -teema johdattelee maailmankatsomuksellisten kysymysten äärelle. Keväällä 2014 käynnistynyt yhteiskristillinen Maailmankatsomukset puntarissa -kampanja saa jatkoa, kun konferenssissa vierailevat muun muassa Jyväskylän yliopiston professori Tapio Puolimatka ja Uusi tie -lehden päätoimittaja Leif Nummela. Tilaisuuksissa pohditaan esimerkiksi uskon ja tieteen suhdetta sekä arvojen merkitystä ihmisen elämässä nyky-yhteiskunnassa.

Konferenssin avajaisjuhlassa huomioidaan YK:n ja EU:n vuoden 2014 perheteema, jonka myös Euroopan Helluntaiyhteisö (PEF) on valinnut tämän vuoden teemaksi. Tilaisuudessa puhuu PEF:in suomalainen puheenjohtaja Arto Hämäläinen. Konferenssissa vietetään myös romanijärjestö Elämä ja Valo ry:n 50-vuotismerkkivuotta.

Konferenssista teräväpiirtolähetyksiä UskoTV:ssä

Tänä vuonna Juhannuskonferenssi panostaa entistä enemmän myös nettilähetysten seuraajien palvelemiseen. Kevään aikana ison juhlateltan alueen perusparannuksen yhteydessä maahan on vedetty valokuitukaapeli. Paremmat tietoliikenneyhteydet mahdollistavat teräväpiirtokuvan lähettämisen eri tilaisuuksista nettiyleisölle.

Datansiirtonopeuksien kasvaessa konferenssin yhtäaikaisten katselukertojen määrä voi nousta jopa 5 000:een. Kuvallisista lähetyksistä vastaa UskoTV-nettitelevisio. Juhlien yhtenä uutuutena on nettipassi, jonka hankkimalla pääsee seuraamaan suorana myös perjantai-illan juhannuskonserttia sekä hyödyntämään konferenssin tilaisuusarkistoa.

Kaikkia konferenssin suoria lähetyksiä pääset seuraamaan täältä. Myös Kiteen Helluntaikirkolla näytetään neljä suoraa lähetystä konferenssista. Näiden lähetysten aikatauluun voit tutustua täältä.

Israel Houghton konsertoi juhannusaattona

Israel Houghtonin konsertista Tunturimessuun

Aattoiltana klo 19.30 alkavassa juhannuskonsertissa pääteltan lavalle nousee Grammy-palkittu amerikkalainen muusikko, laulaja ja lauluntekijä Israel Houghton 14-henkisen New Breed -yhtyeensä kanssa. Maailmanlaajuisesti yksi tunnetuimmista ylistysmusiikkiryhmistä vierailee juhannuksena myös Ruotsin helluntaikonferenssissa.

Konferenssin musiikilliseen antiin on panostettu edellisten vuosien tapaan monipuolisella ja kaikenikäisiä juhlijoita palvelevalla kattauksella. Suomalaista eksoottisuutta juhlien musiikkipuoleen tuo torstaina puolenyön aikoihinLasse Heikkilän ja Valkia-ryhmän esittämä Tunturimessu, jossa teltan täyttävät Lapin äänet ja tunnelmat. Uutuutena konferenssissa nähdään Kids Gospel -laulukilpailun semifinaali, jossa kilpaillaan paikoista Iso Soitto -festivaaleilla heinäkuun lopussa pidettävään finaaliin.

Konferenssi päättyy sunnuntaina, jolloin järjestetään muun muassa esirukousjumalanpalvelus Suomen puolesta.