2.6.2015 15.00

Helluntaijuhlaa juhannuksena Keuruulla

Keuruulla sijaitsevassa Iso Kirja -opistossa juhlitaan tänä vuonna Helluntaiherätyksen 70-vuotista Juhannuskonferenssia. Vuodesta 1945 järjestetty konferenssi on vuosikymmenten saatossa kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista kristillisistä tapahtumista, ja se kokoaa noin 30 000 ihmistä Suomesta ja maailmalta juhlimaan yhteistä uskoa. Tänä vuonna konferenssia vietetään helluntaiteemalla ”Pyhä Henki – lupaus voimassa”.

Apostolien tekoihin kirjoitetulla helluntaipäivän tapahtumalla oli merkittävä vaikutus koko kristinuskon historiaan: Pyhän Hengen vuodatuksesta sai alkunsa ensimmäinen kristillinen seurakunta, joka vuosisatojen saatossa on levinnyt maailman suurimmaksi uskonnoksi. Helluntaiherätykselle helluntaipäivän tapahtuma on merkki Pyhän Hengen voimasta ja Jeesuksen lupauksesta olla Henkensä kautta läsnä kristittyjen elämässä.

Konferenssin keskustelufoorumissa tämän vuoden teemana on ”Täyttykää Hengellä”. Alustuksen pitää Iso Kirja -opiston entinen rehtori, nykyisin Kaliforniassa Fullerin teologisessa seminaarissa professorina työskentelevä Veli-Matti Kärkkäinen. Kärkkäisen mukaan Pyhää Henkeä koskevan opin merkitys kristillisessä teologiassa on kasvanut viime vuosikymmeninä. Se on hänestä mielenkiintoista ja merkityksellistä.
– On opittu se, että Kristuksen seurakunnalleen jättämää lähetys- ja evankeliointitehtävää ei voida suorittaa ihmisvoimin.

Monta aihetta Isoon Iloon

Vuosi 1945 oli merkittävä vuosi maailmalle, ja myös Suomen helluntailiikkeelle: Tampereella järjestetty ensimmäinen Juhannuskonferenssi pidettiin samana vuonna, jolloin koko maailmaa järisyttänyt toinen maailmansota loppui. Maailmansodan loppumisen merkkivuotta on vietetty viime aikoina eri puolilla maailmaa, myös Suomessa.

Juhannuskonferenssissa aattoillan yhtenä perinteenä on ollut Suomen lippujen nosto juhlakentän salkoihin. Kesäjuhlan 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ja rakkaudesta isänmaahan siniristilippujen nostosta huolehtivat tänä vuonna nuoret Royal Rangers -kerholaiset. Lipunnostotapahtumassa rukoillaan Suomen puolesta ja lauletaan Lasse Heikkilän Valkia-ryhmän johdolla muun muassa Suomalaisen messun lauluja. Aattoillan päättää Iso Ilo -juhannusjuhla, jossa näyttävän paluun tekee 1990-luvulla maanlaajuiseksi ilmiöksi noussut gospelkuoro Joy Jukka Palosen johdolla.

Lisätietoja: www.juhannuskonferenssi.fi

Jos et pääse Juhannuskonferenssiin paikalle, voit seurata juhlia myös konferenssiradion tai UskoTV:n välityksellä.

Kiteen Helluntaikirkossa näytetään suorina UskoTV:n nettilähetyksinä kaksi Juhannuskonferenssin tilaisuutta: lauantain 20.6.2015 klo 11 Lähetysjumalanpalvelus ja sunnuntain 21.6.2015 klo 14 Ehtoollisjuhla. Tervetuloa kokemaan juhlatunnelmaa yhdessä muiden kanssa!