31.5.2017 22.10

"Suomalainen usko" Juhannuskonferenssin teemana

Keuruulla sijaitsevassa Iso Kirja -opistossa vietetään vuosittaista Juhannuskonferenssia 21-25.6.2017. Tänä vuonna teemana on "Suomalainen usko". Juhannuskonferenssin koko perjantaipäivä on osa virallista Suomi 100 -vuoden juhlaohjelmaa. Myös Ristin maa -konsertti on osa Suomi 100 -vuotta virallista juhlaohjelmaa.

Juhannuskonferenssin teemaksi 2017 on valittu ”Suomalainen usko”. Se on myös Suomen Evankelisen Allianssin (SEA) juhlavuodelle valitsema teema, jolla halutaan juhlistaa sekä Suomen että Reformaation merkkivuotta. Teema on vapaasti eri tapahtumien käytettävissä. On todennäköistä, että Juhannuskonferenssista tulee teemavuoden suurin yksittäinen tapahtuma, joka yhdistää kristittyjä monista eri herätysliikkeistä.

Valtioneuvoston kanslia hyväksyi 15.2.2017 konferenssin perjantaipäivän osaksi Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Reformaation merkkivuosi

Vuosi 2017 on Suomen juhlavuoden ohella Reformaation 500-vuotismerkkivuosi. Luterilaisen kirkon lisäksi uskonpuhdistukseen juontavat juurensa maamme monet vapaakristilliset vähemmistökirkot. Niistä vanhimmat ovat vaikuttaneet Suomessa 1800-luvulta lähtien, jo ennen vuonna 1923 voimaan tullutta uskonnonvapauslakia.

Vapaakristillisiä kirkkoja ovat Adventtikirkko, Baptistikirkko, Helluntaikirkko, Metodistikirkko, Pelastusarmeija ja Vapaakirkko. Näiden vähemmistökirkkojen kokonaisjäsenmäärä on yli 77 000 henkilöä.

Vapaakristilliset yhteisöt ovat vaikuttaneet aktiivisesti yhteiskunnassa niin evankeliumin julistuksen kautta kuin ponnistellen aineellisen ja sosiaalisen köyhyyden poistamiseksi muun muassa maahanmuuttaja-, diakonia-, opetus-, perhe- ja päihdetyön keinoin. Yhteistyöelimenä toimii Suomen Vapaakristillinen Neuvosto (SVKN ry), joka puolestaan täyttää kesällä 50 vuotta.

Ristin maa -kiertue

Suomessa toimii noin sata Jippii-kuoroa, joiden Ristin maa -kiertue yhdessä tanssillisten King´s Kids -musiikkiryhmien kanssa saavuttaa tänä vuonna 150 paikkakuntaa. Tapahtumat pyritään järjestämään yhteistyössä eri seurakuntien ja niiden omien Jippii-kuorojen ja King’s Kids -ryhmien kanssa. Turun Mikaelin kirkosta 1.1.2017 käynnistyneen kiertueen suurin tilaisuus pidetään Juhannuskonferenssissa juhannusiltana. Juhlateltan päälavalle odotetaan jopa 200 - 300 lasta laulamaan Jippii-lauluja, joista osa on selvästi Suomi-aiheisia, kuten ”Valtaa sydän Suomen”, ”Katajainen kansa” ja ”Laulu Suomelle”. Jopa Finlandia-hymni yhteislauluna kuuluu tällä kertaa ohjelmistoon. Suurta Jippii-kuoroa johtaa Tuula Rahikainen ja orkesteria Toni Mäki-Leppilampi. Jippii-työn puuhanaiset Outi Rossi ja Merja Hakala juontavat tilaisuuden.

Lisätietoa löytyy Juhannuskonferenssin viralliselta internetsivulta osoitteesta http://www.ikopisto.fi/juhannuskonferenssi. Katso myös Youtubesta konferenssin mainosvideo.

Konferenssin tilaisuuksia on mahdollista kuunnella Radio Gospelin internetradion kautta osoitteessa http://www.radiogospel.fi/. Tilaisuuksia on mahdollista katsoa myös UskoTV:n kautta sekä tallenteina. Avajaisjuhla keskiviikkona 21.6. klo 19 näkyy maksutta sekä UskoTV:llä että TV7:llä.