9.1.2019 15.00

Rukoustilaisuuksia Kiteen seurakunnissa

Kiteen seurakunnat ovat mukana maailmanlaajuisessa kristittyjen ykseyden rukousringissä. Rukoustilaisuuksia järjestetään eri seurakuntien tiloissa maanantaista 14.1. sunnuntaihin 20.1. yhteensä 5. Tämän vuoden rukousviikon teema "Olkaa rehellisiä ja oikeudenmukaisia" haastaa meistä jokaisen.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö viittaa teemaan perinteisessä rukouspäiväjulistuksessaan:

-          Vuoden 2019 rukousviikon teema Olkaa rehellisiä ja oikeudenmukaisia muistuttaa meitä kristillisistä arvoista ja niiden mukaan toimimisesta. Rehellisyys ja oikeudenmukaisuus kuuluvat yhteen ja luovat perustan kansakuntien hyvinvoinnille.

-          Rukouspäivät tarjoavat mahdollisuuden itsetutkisteluun sekä totuuden ja oikeudenmukaisuuden etsimiseen. Rukouspäivien raamatuntekstit puhuvat paitsi totuuden tunnistamisesta, rehellisyydestä ja oikeudenmukaisuudesta, myös rauhasta.

Kansainvälinen kristittyjen ykseyden rukousviikko pohjautuu Jeesuksen rukoukseen seuraajiensa puolesta: ”että he kaikki olisivat yhtä” (Joh. 17:21). Rukousviikolla eri seurakunnista yhteen tulevat rukoilijat osoittavat käytännössä, että he haluavat omalta osaltaan olla vastauksia Kristuksen rukoukseen ja rukoilla samaa kuin Hän.

Kristittyjen ykseyden rukousviikon tilaisuudet ovat Kiteellä viikolla 3, ma 14. – su 20.1. seuraavasti: maanantaina ortodoksiseurakunnassa, tiistaina helluntaiseurakunnassa, keskiviikkona ev.lut. srk:n kappelissa (Tuomasmessu), torstaina vapaaseurakunnassa ja Åstromin konsertti ev.lut. srk:n kirkossa sunnuntaina. Rukousillat alkavat arkisin klo 18. Åströmin konsertti alkaa sunnuntaina klo 16.

Tervetuloa osallistumaan!