”Kiittäkää Herraa, sillä hän on hyvä, sillä hänen armonsa pysyy ikuisesti.”       Psalmi 136:1

Kun kuulet jonkun sanovan, että Herra on hyvä, miten reagoit? Sanotko aamen, koska niin kuuluu tehdä? Onhan se Raamattuun kirjoitettu, että Herra on hyvä.

Mieti kohtaamiasi vastoinkäymisiä tai muuten vaikeita tilanteita. Jos silloin joku olisi sanonut, että Herra on hyvä, miten olisit reagoinut siinä hetkessä? Olisiko aamen jäänyt sanomatta?

Herran hyvyys on kaukana meidän hyvyyskäsityksestämme. Joistakin ihmisistä saatamme sanoa, että hän on hyvä ihminen. Luukas 18:18-19 Jeesus sanoi rikkaalle hallitusmiehelle, että ainoastaan Jumala (eli hän) on hyvä.

Miksi hyvä Jumala sallii niin paljon pahaa? Tämä taitaa olla monelle kynnyskysymys uskoa hyvään Jumalaan. Me tiedämme, että kaikki pahuus on synnin aikaansaannosta. Totta kai Jumala haluaisi poistaa maailmasta kaiken pahuuden ja kärsimyksen. Hän rakastaa meitä ja tahtoo meille pelkkää hyvää. Mutta kuinka monesti juuri ikävät asiat, joita hän sallii elämäämme, ovat saaneet meidät kääntymään Jumalan puoleen? Hän on luvannut olla meidän kanssa myös ”kuoleman varjon laaksossa” ja viedä meidät ”vihreille niityille” lepäämään ja ”tyynten vetten äärelle” (Psalmi 23).

Herra on hyvä! Siunattua syksyn alkua, toivottaa Ansku!