Kiitollisuus

Oletko mielestäsi positiivinen ihminen? Oletko kiitollinen niistä asioista, jotka ovat hyvin vai murehditko tai huolehditko aina jostain ja mietit sitä, mitä puuttuu?

Lastenleirillä puhuin eräässä yhteydessä lapsille kiitollisuudesta. Heidän piti miettiä kaksi asiaa, joista he olivat siinä hetkessä kiitollisia. Joillakin tuntui olevan vaikeaa keksiä mitään, joten annoin heille esimerkkejä: terveys, ruoka, vaatteet, leiri, ystävät, koti, jne. Kerroin, miten tärkeää on aina muistaa ne asiat, joita meillä on. Mikään esimerkiksi edellä mainituista asioista ei ole itsestäänselvyys meille kenellekään. On tärkeää muistaa olla kiitollinen kaikesta, mitä meillä on. Käskeehän Raamattukin meitä kiittämään kaikesta (1.Tess.5:18). Toisaalla meille sanotaan: ”Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon.” (Fil.4:6) Kun meiltä jotain puuttuu, meidän tulisi silloinkin muistaa kiittää ja olla kiitollinen. Kyllä Isä näkee kaikki meidän puutteemme ja pitää meistä huolen.

Aurinkoista kesän jatkoa, toivottelee Ansku!