Uusi vuosi, uusi alku

Tiedätkö, mikä on ihan ensimmäinen kysymys Raamatussa? Entä tiedätkö, mikä on ensimmäinen Jumalan esittämä kysymys Raamatussa?

En tiedä, onko vuodenvaihde ja uusi vuosi sinulle millään tavalla erityinen juttu vai onko uusi vuosi vain jatkoa edelliselle. Minulle uusi vuosi on usein uuden aikakauden alku. Silloin on helppo aloittaa uusia asioita, esimerkiksi lukea Raamattu vuodessa läpi tai aloittaa liikkumaan enemmän.

Uusi vuosi on jännittävää aikaa, kun ei yhtään tiedä, mitä alkanut vuosi tuo tullessaan. Kaikki on mahdollista. Onko sinulla jokin erityinen toive Jumalalle tätä vuotta koskien? Mitä toivoisit Hänen tekevän elämässäsi vuonna 2024?

Palaan nyt noihin alun kysymyksiin.

Ensimmäinen kysymys Raamatussa on ”Onko Jumala todella sanonut?”. Tämän kysymyksen esitti käärmeeksi naamioitunut saatana Eevalle. Samaa vihollinen tänäkin päivänä yrittää syöttää meille. Osaatko sinä vastata epäilyksiin, mitä Jumala todella ON sanassaan sanonut?

Ensimmäinen Jumalan esittämä kysymys Raamatussa on ”Missä sinä olet?”. Tämän kysymyksen Jumala esitti syntiinlankeemuksen jälkeen Aadamille.

Jos Jumala tänään kysyisi sinulta tämän kysymyksen, mitä vastaisit? Oletko Aadamin ja Eevan tavoin piilossa, koska tiedät tehneesi väärin? Vai uskallatko rohkeasti nostaa pääsi ja vastata: ”Tässä olen”?

Oli vastauksesi mikä tahansa, voit luottaa Valit.3:23 sanoihin ”Joka aamu Herran armo on uusi, suuri on hänen uskollisuutensa”.

Siunattua uutta vuotta 2024 toivoo Ansku!