Risti

Risti

Monella uskovaisella (ja myös ei-uskovaisella) roikkuu ristikoru kaulassa. Mitä risti merkitsee? Risti ja ristiinnaulitseminenhan oli pahin mahdollinen rangaistus rikollisille. Kenenkään kaulassa ei näy hirttosilmukka- tai giljotiinikorua.

Laulussa sanotaan ”Risti vain, risti vain olkoon kunniani”. Nykypäivänä ristikoru ei enää herätä niin paljon kiinnostusta kuin ehkä ennen. Moni julkisuuden henkilö käyttää ristiä, vaikka eläisi ja käyttäytyisi täysin Raamatun vastaisesti. Kirkkojen katoilla on risti, vaikka niistäkin moni on tehnyt Raamatun vastaisia päätöksiä.

Entä sitten se ”toinen” risti. Luukas 9:23 Jeesus sanoo: ”Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua.” Jeesus kirjaimellisesti otti ja kantoi oman ristinsä Golgatalle. Sanoillaan Jeesus ”tahtoi ihmisten ymmärtävän, että hänen seuraamisensa tarkoitti täydellistä suostumista Isän tahtoon, mikä saattaisi merkitä jopa kuolemaa” (Kommentaariraamattu).

Onko ristin kantaminen, on se koru kaulassa tai jokin asia elämässä, meille laulun sanoin kunnia? Suostummeko Jeesuksen tavoin täysin Isän tahtoon, mitä ikinä se tarkoittaa kohdallamme?

Tällaisin ajatuksin haluan toivottaa jokaiselle hyvää ja siunattua kevään alkua! Ansku