Tammikuun hyvä uutinen

Uudenvuoden lupauksia
Alkuvuosi on kuntosaliyrittäjien ja fitness-ohjelmien kulta-aikaa. Joulunajan herkuttelut, sohvalla vietetyt tunnit ja pimeän vuodenajan lohtusyömiset laittavat tekemään lupauksia liikunnallisemmasta uudesta vuodesta. Kohonneet puntarilukemat vaivaavat mieltä. Monille käy kuitenkin niin, että lupaukset elämäntaparemontista jäävät odottamaan toteutumista. Ehkä lausutut lupaukset ovat olleet kohtuuttomia, ts. on tullut haukattua liian iso pala purtavaksi. Samalla tavalla meille saattaa käydä hengellisessä elämässä. Teemme lujia päätöksiä esim. rukoilemisen tai Raamatun lukemisen suhteen. Pian huomaamme kuitenkin luisuvamme takaisin lähtökuoppiin. Halua muutokseen olisi, mutta ei kykyä sen toteuttamiseen. Tämä tahdon ristiriita ei ollut Paavalillekaan vieras, hän kirjoittaa Roomalaiskirjeessä: ”Huomaan siis, että minua hallitsee tällainen laki: haluan tehdä hyvää, mutta en pääse irti pahasta”. (Room. 7:21) Paavali kutsuu mainitsemaansa lakia synnin ja kuoleman laiksi. Yhtälö tuottaa epätoivoa, etenkin, jos yritämme teoillamme saada Jumalan rakastamaan meitä enemmän. Onneksi voimme vapautua tämä kuolettavan lain vaikutuksesta. Paavali jatkaa: ”Hengen laki, joka antaa elämän Kristuksen Jeesuksen yhteydessä, on näet vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.” (Room. 8:2)
Omat ponnistuksemme, jotka jäävät usein vain lupauksiksi, eivät voi pelastaa meitä tai viedä meitä Jumalan yhteyteen. Tässä ainut mahdollisuutemme on Kristuksen työ. Mutta, jos haluat, rakkaudesta Jumalaan, esim. rukoilla enemmän tulevana vuonna, saanen antaa muutaman neuvon. 1) Aloita pienestä. Kukaan ei voi siirtyä vuoden sohvalevolta suoraan maratonin lähtöviivalle. 2) Laadi itsellesi sääntö, jota uskot pystyväsi noudattamaan. Esim. pieni hetki rukousta joka päivä. 3) Ole armollinen itsellesi. Jos epäonnistut sääntösi noudattamisessa, muista, että sääntö on sinua varten etkä sinä sääntöäsi varten.
Siunattua uutta vuotta 2022!
Pastori Pekka