24.1.2022

Tämä päivä saattaa jäädä kristittyjen mieleen tietystä asiasta. Ainakin minulla päivän tärkein ”työ” oli seurata Helsingin oikeustalolla alkanutta oikeudenistuntoa, jossa käsitellään Päivi Räsästä vastaan nostettua syytettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.
On ennakoitavissa, että käsittelystä tulee pitkäkestoinen ja siinä käydään läpi kaikki oikeusasteet. Syytä onkin tutkia asia perinpohjaisesti, sillä oikeuden päätöksellä saattaa olla kauaskantoiset vaikutukset myös kristittyjen sanan- ja uskonnonvapauteen maassamme.
Varmasti jokainen kristitty on iloinnut siitä, kuinka Päivi kiihkotta ja raamattuun pitäytyen puolustaa sitä mitä on sanonut tai kirjoittanut. Olen kokemassa, että hän on oikea henkilö viisaasti pitämään esillä raamatun totuuksia ajassamme, jossa kristittyjen ääni halutaan vaientaa ja painaa marginaaliin. Tässä yhteydessä hän saa kerrottua evankeliumin maamme tiedotusvälineissä tehokkaammin kuin yksikään piispa tai pappi on saanut ehkä koskaan tehtyä. Mikä on huomionarvoista, sitä tuskin koetaan ”käännyttämiseksi”, koska toimittajat kyselevät ja häneltä odotetaan vastauksia.
Pari tuhatta vuotta sitten oli oikeudenkäynti, jonka tuomioon vaikutti ”ajan henki”. Yleinen mielipide vaikutti Pilatuksen tuomioon, vaikka hänen viisas vaimonsa varoittikin häntä puuttumasta tähän mieheen.
Toistaako historia itseään, se jää nähtäväksi, mutta ajassamme on virtauksia, jotka saavat kristittyjen mielen murheelliseksi. Teemme oikein, kun rukoilemme kaikkien tuohon oikeusprosessiin osallistuvien puolesta, erikoisesti tuomarien, sillä heidän tehtävänsä on varmasti yksi vaikeimmista.

Raimo Ikonen