Lämmön lähteillä

Millä teidän talo lämpiää, entä sauna, sähköllä vai puulla? Onko teillä asunnossa takka tai leivinuuni? Näitä kysellään energiahintojen hipoessa harjakorkeuksia. Tulisijasta lämpö huokuu kotoisasti. ”Vaikka tuuli ulvoo ulkona, on lämmin sisällä.” (Rene Laulajainen) Vai onko sittenkään? Paleleeko ihminen kuitenkin sisäisesti ylenmääräisestä viihde- ja nautintomarkkinoiden, uushenkisyyden ja taikuuden hehkutuksesta huolimatta?

Jumala on pannut kaikille ihmisille iankaikkisuuden sydämeen, kaipuun yhteyteensä, että he voisivat vaikka hapuilemalla hänet löytää. Jeesus vahvistaa tuon Raamatussa ilmoitetun Jumalan tahdon: ”Tulta minä olen tullut heittämään maan päälle; ja kuinka minä tahtoisinkaan, että se jo olisi syttynyt!” (Luuk.12:49) Hän haluaa sytyttää sydämeemme Pyhän Hengen tulen, uskon liekin, joka huokuu rauhan ja rakkauden lämpöä, heijastaa toivoa ja iloa. Se valaisee, kun synkät tuskan ja murheen pilvet pimentävät elämän polut. ”Vaikka myrsky raivois` vieressä, se mitään haittaa ei, kun Kristus sydämestäin tuskat, ahdistukset vei.” (R.L)

Sotaa käyvästä, pitkälle maallistuneesta Ukrainasta on saapunut lohduttavia uutisia tuhansista uskolle kuuliaisiksi tulleista ja Pyhän Hengen sytyttämistä kristityistä. Kymmenet tuhannet apua ja turvaa etsivät, Jumalanpalveluksiin osallistuvat, täyttävät kirkot. Epäuskon, vihan ja katkeruuden liekit sammuvat Kristuksen rakkauden loisteessa. Tuhannet ukrainalaiset ovat kantaneet uskon tulia sydämissään ympäri Eurooppaa. Suomessakin useat heistä ovat valaisevia soihtuja ja esirukoilevia Jumalan lähettiläitä. ”Usko tulee siis kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan kautta.” (Room.10:17) Voiman lähteenä on kolmiyhteinen Jumala. Taivaallista lämmönlähdettä eivät energiapörssihinnat heittele, sillä kaikki on maksettu 2000 vuotta sitten Golgatan keskimmäisellä ristillä.

Tuula Haverinen